Maitake
Fit4 seasons Maitake poeder

Fit4Seasons

Maitake

100 gram
Maitake, of Eikhaas, is een medicinale paddenstoel met een bijzondere reputatie. Deze “King of Mushrooms” wordt in Japan zelfs al meer dan 3000 jaar gebruikt. De zwam bevat waardevolle nutriënten en bètaglucanen waardoor hij tot de meest populaire superfoods van dit moment behoort.
Extra informatie

Over Fit4Seasons Maitake

Maitake, of Grifola Frondosa, kennen we in Nederland ook wel als Eikhaas. De zwam groeit voornamelijk aan de voet van loofbomen zoals de Eik. Maitake, dat in het Japans Dansende paddenstoel betekent, komt voor in onder andere delen van Azië, Amerika en Europa waaronder ook Nederland. Ze zijn te vinden in vele kleuren en formaten: van wit tot bruin tot bijna zwart. In Japan zijn er zelfs exemplaren gevonden van wel 45 kg. Dit heeft de Maitake dan ook de bijnaam “King of Mushrooms” opgeleverd, een absolute koning!

Binnen de Aziatische traditionele geneeskunde worden paddenstoelen al millennia lang gebruikt. Wat betreft Maitake zijn er aanwijzingen gevonden die er op wijzen dat het eerste gebruik zelfs al van meer dan 3000 jaar geleden dateert. En dat ze het in het verre oosten toen al bij het juiste eind hadden blijkt eens te meer. De Maitake is vanwege onder andere de aanwezige nutriënten, bètaglucanen en fijne eigenschappen als supplement namelijk niet meer weg te denken.

Ingrediënten

100 gram organische Maitake (Grifola Frondosa) paddenstoelen poeder van 100% vruchtlichaam (sclerotia), gestandaardiseerd op 5% bètaglucanen.

Dosering:

1 theelepel (1,5 gram) per dag opgelost in heet water. Maitake poeder is ook gemakkelijk toe te voegen aan shakes. Een dosering bevat ongeveer 75 mg bètaglucanen.

Algemene informatie

Maitake poeder van Fit4Seasons is een voedingssupplement en dient ook als zodanig gebruikt te worden. Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Houd het product buiten bereik van kinderen. Raadpleeg voor gebruik eerst uw arts wanneer er sprake is van zwangerschap, borstvoeding of gezondheidsklachten. Bewaren bij kamertemperatuur op een donkere plek.