Chaga
Chaga poeder

Fit4Seasons

Chaga poeder

100 gram

Chaga is een medicinale paddenstoel met een geweldige staat van dienst. De Chaga wordt al honderden jaren lang gebruikt voor verschillende doeleinden. De op het oog lelijke paddenstoel heeft daardoor ook aantal mooie bijnamen weten te verzamelen waaronder de diamant van het woud, het zwarte goud en the king of medicinal mushrooms.

Deze bijnamen heeft de Chaga niet zomaar verdiend. Hij zit namelijk vol polysachariden, triterpenen, bètaglucanen en proteïnen.

Extra informatie

Over Chaga

De Chaga (Inonotus obliquus) is een heilzame paddenstoel die voornamelijk op het noordelijk halfrond te vinden is. De paddenstoel groeit voornamelijk op beukenbomen en doet het goed in koude klimaten zoals in Canada, Siberië en Noord-Europa. De Chaga ziet er van de buitenkant uit als een stukje verbrand hout of kool. Van binnen is hij echter oranje, in combinatie met de heilzame werking heeft dit hem in Rusland de bijnaam het zwarte goud heeft opgeleverd.

Geneeskrachtige eigenschappen

Chaga is nutriënt rijk en bevat vezels, vitamine D, ijzer, magnesium en kalium. De Chaga paddestoelen bevatten ook betaglucanen, melanine, triterpenen en polyfenolen. Deze stoffen staan bekend om verschillende eigenschappen. Chaga zou zomaar eens echt het zwarte goud kunnen zijn.

Ingrediënten

100 gram organische Chaga (Inonotus Obliquus) poeder op basis van vruchtlichamen. Het bevat circa 5% polysachariden, betuline, betulinezuur en sterolen.

Dosering:

1 theelepel (1,5 gram) per dag opgelost 1 theelepel (1,5 gram) per dag opgelost in heet water. De poeder is ook gemakkelijk toe te voegen aan shakes. Een dosering bevat ongeveer 75 mg polysachariden, betuline, betulinezuur en sterolen.

Algemene informatie

Chaga van Fit4Seasons is een voedingssupplement en dient ook als zodanig gebruikt te worden. Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Houd het product buiten bereik van kinderen. Raadpleeg voor gebruik eerst uw arts wanneer er sprake is van zwangerschap, borstvoeding of gezondheidsklachten.