Cordyceps
Cordyceps poeder Fit4Seasons

Fit4Seasons

Cordyceps poeder

100 gram
Cordyceps is een bijzondere paddenstoel. De Cordyceps Militaris die wij gebruiken voor onze poeder bevat mineralen, polysachariden en cordycepine. Je kunt de poeder gemakkelijk doseren en bijvoorbeeld gebruiken in shakes.
Extra informatie

Over de Cordyceps

De Cordyceps is een paddenstoel met een uniek verhaal. Ze groeien namelijk als parasieten op insecten. Om deze reden worden ze ook wel rupspaddenstoel of zelfs rupsendoder genoemd.  Er zijn honderden Cordyceps varianten waarvan de meesten niet gekweekt kunnen worden op een andere basis dan een insect. Dit maakt veel van deze varianten erg zeldzaam en kostbaar. De Cordyceps Militaris kan gelukkig wel op een alternatieve bodem gekweekt worden. Deze variant doet qua geneeskrachtige eigenschappen niet onder voor andere verwante soorten en is in de vorm van Fit4Seasons Cordyceps supplementen verkrijgbaar.

Medicinale eigenschappen

De Cordyceps Militaris bevat essentiële aminozuren, vitamines en mineralen. Maar wat deze paddenstoel zo speciaal maakt is het hoge gehalte aan polysachariden en cordycepine. Deze stoffen staan bekend om verschillende eigenschappen.

Ingrediënten

100 gram organische Cordyceps Militaris poeder op basis van vruchtlichamen. Het bevat circa 5% polysachariden, bèta-glucanen en cordycepine.

Dosering:

1 theelepel (1,5 gram) per dag opgelost in heet water. De poeder is ook gemakkelijk toe te voegen aan shakes. Een dosering bevat ongeveer 75 mg polysachariden, bèta-glucanen en cordycepine.

Algemene informatie

Cordyceps van Fit4Seasons is een voedingssupplement en dient ook als zodanig gebruikt te worden. Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Houd het product buiten bereik van kinderen. Raadpleeg voor gebruik eerst uw arts wanneer er sprake is van zwangerschap, borstvoeding of gezondheidsklachten.